ریچ اسنیپت چیست | اهمیت استفاده از rich snippet
گوگل ابزار تست نتایج غنی خود (که ریچ اسنیپت هم نامیده میشوند) را با توانایی اجرای تست جداگانه برای موبایل و دسکتاپ بروزرسانی کرده است.
این شرکت میگوید این تغییر برای کمک به صاحبان سایت ها برای آماده شدن برای ایندکس اول موبایل (Mobile-first Indexing) در نظر گرفته شده است.
یکی از الزامات گوگل برای یک سایت برای آماده شدن برای ایندکس اول موبایل استفاده مناسب از داده های ساختار یافته است.
به طور خاص، مجموعه های یکسان از داده های ساختار یافته باید در هر دو نسخه یک سایت وجود داشته باشند.
در این مقاله وبسایت سئومگ با انواع نتایج غنی (که در اکثر منابع اسنیپت غنی یا ریچ اسنیپت نامیده میشوند)، داده های ساختار یافته و ابزارهای کاربردی برای پیاده سازی و بررسی آنها آشنا خواهید شد.
انواع Rich Results
Rich Results: نتایج غنی، ریچ ریزالت
نتایج غنی طراحی شده اند تا اطلاعات کلیدی و مهم را برجسته و به موتورهای جستجو در درک دقیق هدف یک صفحه کمک کنند. این به معنی حدس زدن کمتر برای گوگل و نتایج مرتبط تر برای کاربران است. نتایج غنی شامل ریچ اسنیپت و ریچ کاردهای جدید است که فضای تصویری بیشتری و ویژگی carousel را ارائه میکنند.

۱) ریچ اسنیپت
Rich Snippet: اسنیپت غنی، ریچ اسنیپت
ریچ اسنیپت اساسا راهی برای برجسته کردن محتوای وب سایت در نتایج موتورهای جستجو است.
ریچ اسنیپت ها نوعی نتایج جستجو هستند که بیشتر خود نمایی میکنند، یعنی در این نتایج گوگل اطلاعات بیشتری در مورد نتیجه نشان میدهد، نه فقط شکل مرسوم شامل عنوان، URL و توضیحات متا. این اطلاعات میتواند شامل یک نظر سنجی میزان رضایت، اطلاعات خاص محصول و یا حتی جزئیات دستور پخت غذا باشد.
۲) ریچ کارد
Rich Card: کارت غنی، ریچ کارد
ریچ کارد یا کارت غنی یک فرمت جدید جستجو نتایج جستجو هستند که به دلیل موفقیت ریچ اسنیپت ایجاد شده است. درست مانند ریچ اسنیپت ها، کارت های غنی از نشانه گذاری ساختاری schema.org استفاده می کنند تا محتوا را در یک فرمت جذاب و بصری نمایش دهند، با تمرکز بر ارائه یک تجربه کاربری بهتر تلفن همراه.

۳) اسنیپت ویژه
Featured Snippet: اسنیپت ویژه، جایگاه صفر گوگل
اسنیپت ویژه نتایج جستجوی منتخب است که در بالای نتایج ارگانیک گوگل در یک باکس نشان داده میشوند. اسنیپت های ویژه برای پاسخ دادن سریع به سوالات کاربر طراحی شده اند (از این رو نام دیگر رایج آنها باکس پاسخ است). ویژه شدن به معنی بیشتر دیده شدن برند در نتایج جستجو است.
اسنیپتهای ویژه، ارتباط مستقیمی با دادههای ساختار یافته ندارند. این اسنیپت ها به محتوای واقعی موجود در وبسایتها مراجعه میکنند. این توضیحات حاوی اطلاعات اضافی مانند سایر اسنیپتها نیست؛ اما به پرسشهای درخواست شده توسط کاربران پاسخ میدهد.
جایگاه صفر گوگل چیست؟
جایگاه صفر گوگل (Position zero) که همچنین با نام اسنیپت ویژه نیز شناخته میشود یک نوع نتیجه جستجو در گوگل است که در بالا و ابتدای صفحه نتایج و قبل از هر لینکی ظاهر می شود. همانگونه که بیان شد در جایگاه صفر گوگل مرتبط ترین محتوا از یک صفحه وب استخراج شده و به عنوان یک خلاصه برای عبارت یا کلمه کلیدی جستجو شده نشان داده میشود. داشتن جایگاه صفر برای کلمه کلیدی مورد نظرتان به معنی داشتن یک آهنربای ترافیک ارگانیک است.
۴) گراف دانش
گراف دانش (Knowledge Graph) یک پایگاه دانش است که در موتور جستجوی وب گوگل استفاده میشود و به صورت جستجوی مفهومی عمل میکند و اطلاعاتش را از پایگاههای داده بسیاری کسب میکند.

این پنجره اطلاعات گستردهای درباره موضوع مورد جستجو ارائه می کند و هدف آن کمک به کاربران برای رسیدن به اطلاعات مورد نظرشان در کمترین زمان ممکن است. گوگل از قابلیت درک معناشناختی جستجو و ارتباط بین مفاهیم توسط گراف دانش استفاده میکند تا مرتبط ترین اطلاعات را در یک پانل یا پنجره در سمت راست نتایج جستجو نشان دهد.
اگرچه برخی فکر می کنند که با استفاده از داده های ساختار یافته می توانند رتبه بندی موتورهای جستجو را بهبود بخشند، اما گوگل اعلام کرده است که استفاده از داده های ساختار یافته یک سیگنال رتبه بندی نیست!
بنابراین حداقل در حال حاضر، مزیت اصلی Rich Snippets افزایش نرخ کلیک (CTR) است. در ادامه چگونگی به دست آوردن ریچ اسنیپت بیان شده است.
چگونه ریچ اسنیپت بدست آوریم؟
ابتدا نوع ریچ اسنیپت مد نظر خود را انتخاب کنید
اولین گام شما این است که نوع اسنیپت غنی را که میخواهید بدست آورید را شناسایی کنید. به این ترتیب، شما می توانید از Structured Markup (نشانه گذاری ساختار یافته) استفاده کنید که به طور خاص طراحی شده است تا آن نوع ریچ اسنیپت را در نتایج موتورهای جستجو بدست آورید.
انواع ریچ اسنیپت
۱) نظر کاربران:
امتیاز دهی ستاره ای را نمایش می دهد (از ۵). می تواند نظر یک فرد یا نظر کلی کاربران باشد.

۲) دستور پخت:
یک نوع خاص از داده های ساختار یافته که فقط برای دستور پخت اعمال می شود. نشانه گذاری دستور پخت شامل اطلاعاتی مانند زمان لازم برای تهیه غذا، نظر کاربران و تصاویر دستور پخت است.

۳) موسیقی:
اطلاعات گوگل در مورد موسیقی، مانند تاریخ انتشار آلبوم را نشان می دهد.

۴) نشانه گذاری محصول:
اطلاعات موتورهای جستجو در مورد یک محصول خاص (شامل قیمت و تصاویر محصول) را ارائه می دهد.

۵) سازمان:
به گوگل کمک می کند تا اطلاعات کلیدی در یک سازمان (مانند یک کسب و کار)، از جمله آدرس، لوگو و اطلاعات تماس را درک کند.

۶) داستان های برتر:
به یک سایت اجازه می دهد که در باکس “Top Stories” در نتایج جستجو ظاهر شود. فقط برای وب سایت های تایید شده توسط گوگل نیوز مورد استفاده قرار می گیرد.

۷) ویدئو:
موتورهای جستجو نمی توانند ویدئوهای درون صفحه شما را تماشا کنند. بنابراین نشانه گذاری ویدیو به موتورهای جستجو کمک میکند تا بدانند که محتوای ویدئو شما در مورد چه چیزی است.

۸) رویدادها:
اطلاعات مربوط به تاریخ، زمان، مکان و موارد دیگر را شامل میشود.

بنابراین هنگامی که یک نوع ریچ اسنیپت را انتخاب کردید که برای محتوای شما مناسب است، وقت اجرای آن رسیده است.
درک مبانی داده های ساختار یافته
داده های ساختار یافته به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای شما را بهتر درک کنند. به عنوان مثال، شما یک پست منتشر کرده اید که یک دستور پخت غذای چیلی و تند را نشان میدهد:
بدون داده های ساختار یافته
گوگل و دیگر موتورهای جستجو زمان زیادی برای درک مطلب صرف می کنند:
- دستور پخت چقدر طول می کشد
- کدام تصاویر از خود دستور پخت هستند
- لیست مواد تشکیل دهنده
- مراحل
اما با استفاده از داده های ساختار یافته
هنگام اضافه کردن نشانه گذاری دستور پخت به صفحه خود، به موتورهای جستجو میگویید:
- دستور پخت ۴۵ دقیقه طول می کشد
- این لیست مواد تشکیل دهنده است
- این یک عکس از غذا است
و اگر شما تمام موارد را رعایت کنید، گوگل این داده ها را در نتایج جستجو به عنوان یک اسنیپت غنی نشان خواهد داد:
پیاده سازی داده های ساختار یافته با Schema:
برای داده های ساختار یافته (Structured Data) اکثر وب سایت ها از نشانه گذاری Schema.org استفاده میکنند.
دلیل آن اینست که Schema توسط همه موتورهای جستجو اصلی پشتیبانی می شود (از جمله Bing). و همانطور که مشاهده خواهید کرد، تنظیم آن بسیار آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نوع نشانه گذاری که می خواهید در Schema.org استفاده کنید را پیدا کنید.
و مطالب خود را با استفاده از دستورالعمل ها در آن صفحه نشانه گذاری کنید.
گوگل همچنین مستندات جامعی در مورد داده های ساختار یافته دارد.
توضیحات و اسناد گوگل برای افرادی که برنامه نویس حرفه ای نیستند، بسیار ساده تر است. در واقع اینکه چگونه کد داده ساختار یافته را به وب سایت خود اضافه کنید کاملا به شما بستگی دارد.
نشانهگذاری دادهها به کمک افزونه وردپرس
اگر از WordPress استفاده می کنید، پلاگین های زیادی برای انتخاب وجود دارد.
اگر می خواهید بدون استفاده از افزونه ها نشانه گذاری داده ساختار یافته خود را اضافه کنید، میتوانید از Microdata یا از RDFa استفاده کنید. اما توصیه می شود که از JSON-LD استفاده کنید. به این دلیل که JSON-LD ساده ترین راه اضافه کردن Structured Markup در صفحه شما است. بدون JSON-LD، شما باید به صورت دستی داده های ساختاری را به HTML صفحه خود اضافه کنید:
این کار سختی است. علاوه بر این، اضافه کردن کد جدید به HTMl موجود شما، این احتمال را افزایش می دهد که مشکلی بوجود بیاید. اما با JSON-LD، تمام داده های ساختار یافته شما به یک تکه کوچک از کد جاوا اسکریپت وارد می شود:
ابزار تست داده های ساختار یافته
گام بعدی شما این است که اطمینان حاصل کنید که اطلاعات ساختاریافته شما به درستی تنظیم شده است. خوشبختانه، گوگل یک ابزار فوق العاده را راه اندازی کرده است که کار را بسیار راحت نموده است:
The Structured Data Testing Tool
برای استفاده از آن URL سایت خود را وارد کنید:
یا HTML سایت را کپی و پیست کنید:
سپس بر روی اجرای آزمون کلیک کنید:
گوگل پس از آن هر گونه اطلاعات ساختار یافته که در صفحه شما پیدا می کند را نشان می دهد.
و اگر این ابزار مشکلی را پیدا کند، به شما اطلاع میدهد.
هیچ تضمینی وجود ندارد که داده های ساختار یافته به ریچ اسنیپت منجر شوند … حتی اگر همه چیز را در اینجا به طور کامل تنظیم کنید. (منبع)
در حقیقت، گوگل این واقعیت را در اسناد خود به وضوح بیان میکند:
به عبارت دیگر:
استفاده درست از داده های ساختار یافته، احتمال گرفتن ریچ اسنیپت را به حداکثر می رساند. اما همیشه کار نمی کند.
ابزار تست ریچ ریزالت گوگل
به محض اینکه به ابزار تست ریچ ریزالت گوگل گوگل وارد شوید، پیامی را به شما نشان میدهد که یک عامل کاربری یا یوزر ایجنت (user agent) را انتخاب کنید.
سپس، URL را وارد کنید و عامل کاربری گوشی هوشمند یا دسکتاپ را انتخاب کنید.
اگر همه چیز خوب باشد، برای هر دو تست یک پیام مثل این خواهید دید:
بخش موارد شناسایی شده (Detected items) را خوب بررسی کنید چون باید برای تستهای دسکتاپ و موبایل یکسان باشد.
در حال حاضر این تست تنها از انواع نتایج غنی زیر پشتیبانی میکند:
- آگهی استخدام
- دستور آشپزی
- دوره آموزشی
- تلویزیون و فیلم
- رویداد
- صفحه پرسش و پاسخ
بررسی نتایج غنی در درجه اول نگرانی برای سایت هایی است که نسخه های موبایل و دسکتاپ جداگانه دارند.
مجموعه های متداول داده های ساختار یافته برای سایت های ریسپانسیو کمتر جای نگرانی هستند، اما با این حال یک بررسی سریع خالی از لطف نیست.
شما همچنین می توانید اطلاعات مهمی را در مورد پیاده سازی داده های ساختار یافته در سرچ کنسول گوگل پیدا کنید.
سوالات متداول
ریچ اسنیپت (Rich Snippet) چیست؟
ریچ اسنیپت ها نوعی نتایج جستجو هستند که بیشتر خود نمایی میکنند، یعنی در این نتایج گوگل اطلاعات بیشتری در مورد نتیجه نشان میدهد، نه فقط شکل مرسوم شامل عنوان، URL و توضیحات متا. این اطلاعات میتواند شامل یک نظر سنجی میزان رضایت، اطلاعات خاص محصول و یا حتی جزئیات دستور پخت غذا باشد.
ریچ کارد (Rich Card) چیست؟
ریچ کارد یا کارت غنی یک فرمت جدید جستجو نتایج جستجو هستند که به دلیل موفقیت ریچ اسنیپت ایجاد شده است. درست مانند ریچ اسنیپت ها، کارت های غنی از نشانه گذاری ساختاری schema.org استفاده می کنند تا محتوا را در یک فرمت جذاب و بصری نمایش دهند، با تمرکز بر ارائه یک تجربه کاربری بهتر تلفن همراه.
اسنیپت ویژه (Featured Snippet) چیست؟
اسنیپت ویژه نتایج جستجوی منتخب است که در بالای نتایج ارگانیک گوگل در یک باکس نشان داده میشوند. اسنیپت های ویژه برای پاسخ دادن سریع به سوالات کاربر طراحی شده اند (از این رو نام دیگر رایج آنها باکس پاسخ است). ویژه شدن به معنی بیشتر دیده شدن برند در نتایج جستجو است.
جایگاه صفر گوگل چیست؟
جایگاه صفر گوگل (Position zero) که همچنین با نام اسنیپت ویژه نیز شناخته میشود یک نوع نتیجه جستجو در گوگل است که در بالا و ابتدای صفحه نتایج و قبل از هر لینکی ظاهر می شود. همانگونه که بیان شد در جایگاه صفر گوگل مرتبط ترین محتوا از یک صفحه وب استخراج شده و به عنوان یک خلاصه برای عبارت یا کلمه کلیدی جستجو شده نشان داده میشود. داشتن جایگاه صفر برای کلمه کلیدی مورد نظرتان به معنی داشتن یک آهنربای ترافیک ارگانیک است.
مقالات سایت بسیار عالی ..
موفق باشی
سلام و عرض ادب
خوشحالم که مفید بوده
اساسا برای این کار چه عملی باید تو سایتمون انجام بدیم من دقیقا نمیدونم این ریچ اسنیپت رو باید چطور انجام بدم
ریچ اسنیپت ویژگی هست که بر اساس داده ساختار یافته در نتایج نشان داده میشه. داده های ساختار یافته کدهایی هستند دارای فرمت مشخص و قابل درک برای گوگل. گوگل این داده ها را میخونه و از آنها در نمایش نتایج جستجو استفاده میکنه.
مثلا شما یک سایت آشپزی دارین و دستور پخت غذاها را منتشر میکنین. اگر داده های ساختار یافته را به صفحه دستور پخت یک غذا اضافه کنین نحوه نمایش اون صفحه در نتایج جستجو تغییر میکنه.
اگر سایت وردپرسی دارید میتونید از پلاگین هم استفاده کنید. فهرست پلاگین ها در همین مطلب وجود داره
سلام خسته نباشید
امکان استفاده از چند ریچ ریزالت به صورت همزمان هست؟
می خوام هم ستاره ها رو نشون بدم و هم اینکه FAQ رو نشون بدم
سلام دوست عزیز
برای هر صفحه بهترین نوع اسنیپت مناسب اون صفحه رو در نظر بگیرید. برای اینکار میتونید صفحات مشابه سایت رقبا رو بررسی کنید و ببینید اونها از کدام نوع اسنیپت استفاده کردن. یا اینکه کلمه کلیدی مورد نظر رو در گوگل سرچ کنید و ببینید گوگل کدام نوع اسنیپت رو نمایش میدهد.
ارادت
جامع و عالی بود
سلام
سپاس از لطف شما