گراف دانش (Knowledge Graph) گوگل چیست؟
از زمان معرفی گراف دانش گوگل در سال ۲۰۱۲ تا به حال، تغییرات اندکی در جستجو به این اندازه در جستجوی گوگل تاثیر گذار بوده اند. گراف دانش یک پایگاه داده است که میلیون ها داده را درباره کلمات کلیدی پر جستجو و هدف جستجوی این کلمات کلیدی بر اساس داده های موجود در وب جمع آوری میکند.
منظور از گراف دانش چیست و چگونه تعداد بازدیدکنندگان سایت را با استفاده از آن به حداکثر برسانیم؟ این مقاله سئومگ را با دقت مطالعه کنید.
گراف دانش چیست ؟
Knowledge Graph: گراف دانش، نمودار دانش، جعبه دانش
گوگل هدف از گراف دانش را تبدیل شدن از یک موتور اطلاعاتی به یک موتور دانش عنوان کرده است.
به عبارت دیگر، به جای تفسیر تحت الفظی هر کلمه کلیدی و عبارت، گوگل هدف افراد از جستجو را حدس میزند تا بتواند مرتبط ترین اطلاعات را در یک پانل یا پنجره (Knowledge panel) در سمت راست نتایج جستجو نشان دهد.
گراف دانش چیست
گراف دانش (Knowledge Graph) یک پایگاه دانش است که در موتور جستجوی وب گوگل استفاده میشود و به صورت جستجوی مفهومی عمل میکند و اطلاعاتش را از پایگاههای داده بسیاری کسب میکند. این پنجره اطلاعات گستردهای درباره موضوع مورد جستجو ارائه میکند و هدف آن کمک به کاربران برای رسیدن به اطلاعات مورد نظرشان در کمترین زمان ممکن است. (ویکی پدیا)
در ابتدا، این نتایج ثابت بود، اما اخیرا میتوانید از طریق این پنجره ها بلیط سینما رزرو کنید، فیلم های یوتیوب را تماشا کنید و در Spotify موسیقی گوش کنید. پنلهای دانش برای برندها بسیار مفید هستند. آنها برای بهتر دیده شدن و تقویت اعتبار برند عالی هستند.

هنگامی که مالک پانل دانش خود شوید، میتوانید برخی تغییرات را به گوگل پیشنهاد کرده و مواردی مانند لوگوی نمایش داده شده، اطلاعات تماس و اکانت شبکههای اجتماعی خود را آپدیت کنید.
تشریح گراف دانش
هنگامی که گوگل گراف دانش را در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد، آنها یک ویدیو عالی برای معرفی آن ایجاد کردند. این ویدئو به زبان ساده توضیح میدهد که چگونگی عملکرد گراف دانش چیست و چگونه بر نتایج شما در هنگام جستجوی یک عبارت خاص تاثیر می گذارد. این ویدئو را حتما ببینید، چون هنوز هم مانند روزهای نخست ارائه آن مفید و کاربردی است: (در هنگام تماشای ویدئو زیرنویس را فعال کنید)
آیا نتایج گراف دانش همان نتایج غنی است؟
Rich Snippet: ریچ اسنیپت، نتایج غنی
گوگل میان نتایج گراف دانش و سایر دسته بندی های نتایج جستجو تمایز قایل میشود، اما آنها اعتراف میکنند که تشخیص ظاهری یک نتیجه غنی از یک نتیجه ی گراف دانش میتواند دشوار باشد.
تفاوت اصلی بین نتایج غنی و نتایج گراف دانش چیست ؟
تفاوت اصلی این دو در میزان کنترل شما بر محتوا است. در حالی که شما معمولا کنترل زیادی بر نتایج غنی ندارید، میتوانید تغییراتی را در مورد نمودار دانش پیشنهاد دهید، مخصوصا مواردی که مربوط به هویت برند و اطلاعات شما باشد.
شایان ذکر است که نمودار دانش همچنین در تعیین اینکه چه نتایجی در carousel با هم مرتبط هستند نقش دارد. با این حال، به دلیل آنکه نتایج carousel در حال حاضر به جستجوهای اطلاعات غیر تیلیغاتی محدود هستند و چون آنها ترافیک مستقیم و یا مزیتی برای سئو بهمراه ندارند، در این مقاله فقط به صورت مختصر به معرفی carousel میپردازیم.
نتایج Carousel چیست؟
Carousel: چرخ فلک، گردونه، اسلاید تصاویر
carousel، یک ردیف عکس در بالای صفحه نتایج گوگل است. در حال حاضر، carousel حاوی ۲۰ نتیجه است و به نظر میرسد در درجه اول برای نتایج جستجو در مورد فیلمها، سفر، هتل داری، و رستوران نمایش داده میشود.
علاوه بر آن carousel برای جستجوهای ورزشی (مثل Chicago bears roster)، سرگرمی (James bond movies) و آموزش (best California colleges) نیز نمایش داده میشود، که نشان می دهد که گوگل در حال افزودن carousel به دسته بندی های اضافی است.
انواع و نمونه های رایج گراف دانش چیست
گرفتن پنجره گراف دانش برای برند یک راه عالی برای راه اندازی کسب و کاری جدید، کسب ترافیک اضافی برای وب سایت و کمک به افراد برای پیدا کردن مکان شما است.
در این بخش، به بررسی برخی از محبوب ترین جستجوهایی که پنجره گراف دانش را نشان میدهند و چگونگی استفاده از آنها خواهیم پرداخت.
۱) شرکت ها
اگر از پانل های گراف دانش برای کسب و کار، نمادها و لوگوهای خود استفاده نمیکنید فرصت عالی را از دست میدهید. این کارتها با دسته بندی اطلاعاتی مفید در کنار یکدیگر، اطلاعاتی مانند توضیحات اساسی، اطلاعات قیمت سهام و یک یا دو واقعیت جالب توجه به کاربران کمک میکنند تا با برند شما درگیر شوند.
این کارتها یا پنجره ها نه تنها این اطلاعات را برای فرد جستجو کننده فراهم میکنند بلکه میتوانند به طور مستقیم به وب سایت و پروفایل شبکه های اجتماعی شما لینک بدهند. بسته به نوع کسب و کار، افراد جستجوکننده با موبایل حتی ممکن است بتوانند از طریق پنجره دانش شما به پنجره جستجو دسترسی پیدا کنند و محصولات را مستقیما بررسی کنند.
۲) سازمان های غیر انتفاعی
به عنوان مثال جستجوی کلمه “کمیته امداد” در ایران لینکهای مربوط به سایت کمیته امداد امام خمینی و یک پنجره نمودار دانش در مورد این نهاد را نشان میدهد.
این تغییری نسبتا جدید در پنل گراف دانش است و این نشان دهنده یک فرصت عالی برای سازمان های غیر انتفاعی برای بهتر دیده شدن است. شرکت های غیر انتفاعی، دقیقا مانند شرکت های دیگر، میتوانند به وب سایت و پروفایل شبکههای اجتماعی خود در پنجره لینک اضافه کنند.
۳) افراد تاثیرگذار
اساسا نام برخی افراد به برند تبدیل شده است. جستجو برای چهره های برجسته مانند Elon Musk برابر با یک تبلیغ بزرگ برای تمام تلاش ها و دستاوردهای او است.
پنجره های گراف دانش مانند این یک راه عالی برای دسته بندی رسانههای اجتماعی شما هستند و به شما کمک میکنند که بر روی چگونگی شناخته شدن نام و شرکت خود تاثیر بگذارید.
۴) کسب و کارهای محلی
کسب و کارهای محلی میتوانند بیشترین استفاده را از نمودار دانش داشته باشند. اگر گوگل بتواند اطلاعات را پیدا کند، آنها را به پنجره شما اضافه می کند، اطلاعاتی مانند:
- نظرات مشتریان
- نظرات منتقدین
- ساعات کاری
- شرایط رزرو
- شماره تلفن ها
- مسیریابی
- لینک به وب سایت
دادن توانایی رزرو میز و یا تنظیم قرار ملاقات مستقیما از نتایج جستجو به افراد به این معنی است که با حداقل تلاش جستجو کنندگان به راحتی دقیقا همان چیزی را پیدا میکنند که دنبال آن میگردند و شما مشتری جدید به دست میآورید.
۵) رسانه (فیلم، نمایش تلویزیونی، کتاب، موسیقی)
اگر اغلب به دنبال فیلم های جدید سینما میگردید، احتمالا به پنجره گراف دانش برای رتبه بندی، تریلر جدید، اطلاعات بازیگران و تاریخ انتشار فیلم ها نگاهی انداخته اید. بسته به سینمای محل شما ممکن است حتی بلیط خود را از طریق پنجره خریداری کرده باشید.
به طور مشابه، اگر تا به حال کتابی نوشته و یا محصولی را تولید کرده باشید که از طریق جستجو بسیار مورد توجه قرار گرفته است، کارت گراف دانش یک روش عالی برای تأثیر گذاشتن بر بهتر دیده شدن در نتایج جستجو و افزایش نرخ کلیک است.
۶) اطلاعات تغذیه ای
گراف دانش یک راه عالی برای انتقال اطلاعات بیشتر در مواردی مانند لینک به دستور العمل های پخت، کالری روزانه و سایر اطلاعات تغذیه ای است. این پنجره به خصوص در صورتی مفید است که کسب وکار شما با تهیه غذا، برنامه غذایی و یا به اشتراک گذاری دستور العمل پخت غذا سر و کار داشته باشد.
۷) محصولات
اگر کسبوکار شما شامل فروش آنلاین و اینترنتی محصولات باشد، پنجره های محصول میتواند با افزایش آگاهی از برند و نرخ کلیک همانند پنجره های گراف دانش شرکت عمل کند. با این حال، پنجرههای محصول با پنجره های دانش تفاوتهایی دارند. در بالای صفحه پنجره محصول معمولا تبلیغات اسپانسر شده نمایش داده میشود.
چگونه بر گراف دانش تاثیر بگذاریم؟
لازم به ذکر است که هیچ راه صد در صد تضمین شده ای برای به دست آوردن یک پنجره گراف دانش وجود ندارد.
حتی اگر شما نشانه گذاری (Markup) درست را داشته باشید، گوگل مجبور نیست که به آن احترام بگذارد و برای شما یک پنل در نتایج جستجو نمایش دهد.
با این وجود، ما دقیقا می دانیم که گوگل از چه منابعی برای گراف خود استفاده میکند، بنابراین با دنبال کردن گام های زیر شانس بهتر دیده شدن برند شما وجود خواهد داشت.
۱) بکار گرفتن Schema Markup در صفحه اصلی
Schema markup برای بازدیدکنندگان قابل رویت نیست، اما اگر میخواهید گراف دانش اطلاعات مربوط به کسبوکار شما را انتخاب کند بسیار مهم است.
تمام اطلاعات مربوط به خود را پر کنید، مانند سازمان، شخص، و کسب وکار محلی. هر دادهای که از عناصر Schema.org استفاده میکند ممکن است توسط نمودار دانش انتخاب شود، بنابراین تا حد ممکن از نشانه گذاری استفاده کنید.
اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، به خلاصه گوگل در مورد انواع کلیدی نشانه گذاری لازم برای سفارشی سازی گراف دانش مراجعه کنید (نیازمند به فیلترشکن).
پس از اتمام کار، از ابزار Rich Results استفاده کنید تا مطمئن شوید که Schema markup شما معتبر است.
۲) فهرست شدن در Wikidata.org و ویکی پدیا
احتمالا متوجه شده باشید که هر پنجره گراف دانش توضیحات مربوط به شرکت ها را از ویکیپدیا بدست میآورد.
گوگل اغلب به ویکیپدیا برای آدرس وب سایتهای رسمی نیز متکی است (مگر آنکه خودتان آن را ارائه کنید). بنابراین نیازی به گفتن نیست که اگر کسب و کار شما صفحه ویکی پدیا ندارد، باید یک صفحه برایش ایجاد کنید و یا یک ویرایشگر ویکی پدیا مورد اعتماد را استخدام کنید تا یک صفحه برایتان بسازد.
گوگل همچنین برخی از اطلاعات خود را از سایت Wikidata دریافت می کند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که یک ورودی در مورد کسب و کار خود در آن ایجاد کنید و در مقاله صفحه ویکیپدیای خود نیز به آن ورودی لینک بدهید. این راهنما در مورد Wikidata میتواند برای شروع کار به شما کمک کند.
۳) بهینه سازی نقشه های گوگل برای شرکت های محلی
با تنظیم صفحه کسب و کار خود در گوگل شروع کنید. جزئیات را پر کنید، مانند ساعات کاری، و اطلاعات خود را مختصر و دقیق نگه دارید.
از همه مهمتر، اطمینان حاصل کنید که از اکانتهای شبکههای اجتماعی خود به طور مرتب برای تعامل با مشتریان، نظرات جدید و کسب نقل قول های محلی استفاده میکنید. همه اینها به شما کمک میکنند یک کارت گراف دانش برای کسب و کارتان کسب کنید.
۴) ثبت نام در Google My Business
اگر در مشاغل فیزیکی فعالیت میکنید، ایجاد پروفایل GMB یک ضرورت است. این کار به دیده شدن و اعتبار برند شما در Google Maps و نتایج جستجو کمک میکند زیرا این کار یک لیست مشاغل محلی شامل لوگو برند شما را که شبیه پنل دانش است به شما می دهد.
با این حال، ثبت نام در GMB تضمین بدست آوردن گراف دانش نیست. با این وجود، ارائه داده های ساختار یافته به گوگل در فهرست GMB شما ممکن است احتمال حضور شما در نمودار دانش را افزایش دهد.
فقط مطمئن شوید که از همان جزئیات (نام ، آدرس ، شماره تلفن و غیره) وب سایت و شبکههای اجتماعی خود استفاده میکنید.
۴) تایید اکانتهای شبکههای اجتماعی
حتی اگر گوگل نتواند وب سایت رسمی شما را پیدا کند، اگر پروفایل شبکه های اجتماعی خود را به درستی شناسایی و تأیید (verify) شوند، ممکن است یک گراف دانش بدست آورید.
در واقع، یکی از راه هایی که گوگل میتواند شما را به عنوان نماینده رسمی یک برند شناسایی کند، از طریق کانال یوتیوب شما است که به شما این اجازه را می دهد تا درخواست تغییر در پنجره گراف دانش خود بدهید.
۵) درخواست تغییر از گوگل
هنگامی که پنجره گراف دانش داشته باشید، درخواست تغییر یک فرایند دو مرحله ای است:
الف) شما باید به عنوان نماینده رسمی برند خود شناخته شوید. انجام این کار به معنای مالکیت بر وب سایت رسمی برند یا کانال یوتیوب آن است و باید به عنوان مالک به گوگل وارد شوید.
ب) باید تغییری را پیشنهاد کنید. تغییرات را می توان برای تصاویر اصلی، اندازه تصویر، URL ها، افراد، لوگوها، پروفایل شبکه های اجتماعی و غیره درخواست کرد.
پس از آن گوگل پیشنهادات تغییرات شما را بررسی خواهد کرد و زمانی که تصمیم گرفت که تغییرات را منتشر کند به شما ایمیل خواهد زد.
برای اطلاعات بیشتر، به راهنمای گوگل برای پیشنهاد تغییر در یک پنجره گراف دانش مراجعه کنید.
آینده گراف دانش چیست ؟
زمانی پنلهای گراف دانش تنها یکی از انواع نتایج غنی بودند ولی آنها بلافاصله توجه کاربران را به خود جلب کردند.
امروزه کارت گراف دانش برای جلب توجه همراه با local 3-pack (نقشه ای در ابتدای نتایج شامل ۳ کسب و کار محلی مربوط به آن کلمه کلیدی)، نتایج carousel (اسلاید تصاویر)، اسنیپت ویژه، اسنیپت های غنی، تبلیغات گوگل ادز و موارد دیگر ارائه میشود.
در حالی که م توانیم استدلال کنیم که گوگل بهتر از همیشه قادر به پیش بینی هدف ما از جستجو است، اما یک چالش دیگر برای ما ایجاد می کند و این پرسش را مطرح می کند:
چگونه ما مطمئن شویم که در مقابل دید مشتریانی قرار میگیریم که محصولات و خدمات ما را جستجو می کنند؟
پاسخ به این سوال فقط میتواند گراف دانش گوگل باشد. اگر شما به طور مداوم در نتایج جستجو نادیده گرفته میشوید، هم شما و هم افرادی که به دنبال شما میگردند، از پنجره گراف دانش بیشترین بهره را خواهید برد.
سوالات متداول
گراف دانش (Knowledge Graph) چیست؟
گراف یا پنل دانش یک پایگاه دانش است که در موتور جستجوی گوگل استفاده میشود و به صورت جستجوی مفهومی عمل میکند و اطلاعاتش را از پایگاههای داده بسیاری کسب میکند. این پنجره اطلاعات گستردهای درباره موضوع مورد جستجو ارائه می کند و هدف آن کمک به کاربران برای رسیدن به اطلاعات مورد نظرشان در کمترین زمان ممکن است.
آیا گراف دانش همان نتایج غنی است؟
خیر، تفاوت اصلی این دو در میزان کنترل شما بر محتوا است. در حالی که شما معمولا کنترل زیادی بر نتایج غنی ندارید، میتوانید تغییراتی را در مورد نمودار دانش پیشنهاد دهید، مخصوصا مواردی که مربوط به هویت برند و اطلاعات شما باشد.
نتایج Carousel چیست؟
نتایج carousel، یک ردیف عکس در بالای صفحه نتایج گوگل با یک پس زمینه تاریک است. در حال حاضر، carousel حاوی ۲۰ نتیجه است و به نظر میرسد در درجه اول برای نتایج جستجو در مورد سفر، هتل داری، و رستوران نمایش داده میشود.
نمونه های رایج گراف دانش چیست؟
شرکت ها، سازمان های غیر انتفاعی، افراد تاثیرگذار، کسب و کارهای محلی، فیلم، نمایش تلویزیونی، کتاب، موسیقی، خوراکی ها و محصولات
مطلبتون بسیار مفید بود.
سلام و عرض ادب
خوشحالم که مفید بوده است
گراف دانش میشه ایجاد کرد؟
خیر، گراف دانش رو خود گوگل ایجاد میکنه اما میشه کارهایی انجام داد که گوگل اینکار رو انجام بده. در قسمت پایانی مقاله به اونها اشاره کردم
سلام و وقت بخیر
من سایتی دارم با تعدادی پزشک، برای خود سایتم احتمالا اگر مراحل رو برم با توجه به رتبه سایت گراف دانش ساخته میشه. اما میخواستم ببینم برای محصولات سایت یا در اینجا پزشکان سایت هم میشه کاری کرد که گراف داشته باشند!
با سلام
اگه تمام شرایط عنوان شده رو داشته باشین مثلا نام و آثار شما در گوگل زیاد سرچ میشه و بهش زیاد ارجاع میشه، احتمالش هست که گوگل برای شما پنل دانش ایجاد کنه. در صورت امکان یک سایت با دامنه با نام خودتون هم بالا بیارید و داخلش با یک برنامه منظم و منسجم محتوای مرتبط بگذارید (بیوگرافی، رزومه کاری، تحصیلات رو هم در سایت قرار بدین). توجه کنید که صفحه ویکیپدیا و تایید شدن اکانت اینستاگرام، توئیتر و بقیه شبکههای اجتماعی هم تاثیر داره. در کل این فرایند اتوماتیک توسط گوگل انجام میشه و تضمینی براش وجود نداره. برای بقیه افراد هم همین فرایند رو انجام بدین.
سلام من یه خواننده هستم باید کارهامو در اسپاتی فای اپ کنم تا برام دانش گراف بسازه گوگل
سلام
همانطور که در متن مقاله هم اشاره شده تایید کردن شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، توئیتر و … در گرفتن پنل دانش تاثیرگذار هست. قطعا اکانت spotify یا soundcloud و بقیه پلت فرمهای اشتراک موسیقی هم تاثیرگذار هستن. اما علاوه بر اون بقیه موارد مانند داشتن وبسایت شخصی، صفحه ویکیپدیا، سرچ قابل توجه نام و آثار شما در گوگل هم مواردی هست که باعث میشه گوگل برای شما گراف دانش ایجاد کنه. موفق باشید
سلام آدرس ایران رو قبول نمیکنه میشه راهنمیی کنید که چطور آدرس ایران رو در گوگل مای بیزینس باید وارد کنیم؟ یا اصلا سفارش کار میشه به شما بدیم و خیالمون راحت باشه؟
سلام
متاسفانه ثبت کسب و کار در گوگل مای بیزینس برای ایران فعال نیست. میتونید بجای اون در گوگل مپس آدرس و مشخصات محل کار خودتون رو وارد کنید. در اینصورت وقتی شخصی نام کسب و کار شما رو سرچ کنه گوگل سایت، آدرس، شماره تماس و محل فعالیت شما رو در قالب یک نقشه و لیست در سمت راست صفحه نتایج نمایش میده.
موفق باشید
عالی بود. ایا پروژه جهت استخراج دیتای یک سری پژوهشگر هم قبول میکنید که در گراف دانش جستجو شود؟؟
سلام
سپاس از لطف شما
لطفا برای توضیحات تکمیلی از طریق راههای ارتباطی (واتس اپ، تماس، پیام) درخواست خود را ارسال کنید
سلام دوست عزیزم من موزیسین و خواننده هستم تازه متوجه شدم که گوگل نالج بهم داده الان درخواست مالکیت پنل رو کردم عکس سلفی با پاسپورت و از اکانت های شبکه های اجتماعی و ساند کلود و … بهمراه لینک براشون فرستادم الان تقریبا ۷ روزه چقدر زمان میبره تا تایید نهایی بشه
سلام
تبریک میگم بهتون.
دقیقا نمیدونم چه مدتی طول میکشه اما معمولا برای انجام تغییرات در نتایج گوگل ۱ هفته باید صبر کنید.
چند مورد رو در سایتتون حتما انجام بدین. SSL سایت رو فعال کنید و لینک شبکه های اجتماعی خودتون رو در سایت قرار بدین. در تمام شبکه های اجتماعی هم لینک سایت رو قرار بدین و اونهایی میشه مالکیت اکانت رو تایید کنید. محتوای سایت رو هم بروز کنید و با یک برنامه منظم محتوای مفید و مرتبط اضافه کنید. اگه تمایل داشتین واتس اپ پیام بدین من براتون انجام بدم.
در ضمن برای اینکه پنل کامل بهتون داده بشه نیاز به یک صفحه ویکیپدیا دارین.
موفق باشین